Πώς θα φτιάξω δωρεάν blog;

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει πέσει με τα μούτρα στις οθόνες των υπολογιστών ανακαλύπτοντας νέες πτυχές του εαυτού του που δεν ήξερε ως τώρα. Όλοι μας πλέον χειριζόμαστε το διαδίκτυο εξίσου καλά. Άλλος μαθαίνει πιο γρήγορα, άλλος πιο αργά. Σημασία έχει το ότι εξελισσόμαστε σταδιακά προς το καλύτερο.

Σ’ αυτή τη μεγάλη εξέλιξη βασίστηκαν πολλοί και έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς από εμάς να εκφράσουμε τις απόψεις μας και τις ιδέες μας μέσω κάποιου blog.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξουμε blog, είτε με πληρωμή, είτε δωρεάν. Σίγουρα κάποιοι ερασιτέχνες θα προτιμήσουν τις δωρεάν εκδοχές, οι οποίες καταλήγουν σε …blogspot.com ή wordpress.com. Εγώ προτίμησα απ’ την αρχή το blogspot.com που παρέχεται αποκλειστικά από τη Google.

Πώς θα το κάνετε; Είναι απλό.

  • Δημιουργείτε ένα λογαριασμό gmail μέσω της Google.com
  • Πηγαίνετε στη σελίδα http://www.blogger.com και πατάτε “Δημιουργία Ιστολογίου”

blogger

  • Συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία που σας ζητάει

blogger 1

  • Κλικ στο συνεχίστε για να περάσετε στην επόμενη φάση δίνοντας όνομα στη σελίδα σας
  • Αφού τελειώσετε και με τη βάπτιση της σελίδας σας είσαστε έτοιμοι να επιλέξετε το πρότυπο εμφάνισης, που στην αρχή θα φαίνεται κάπως φτωχό. (Μη στεναχωριέστε όμως, εδώ θα βρείτε πολλά τρικ και πολλούς τρόπους για να εξελίξετε τη σελίδα σας και να την κάνετε προσιτή στους αναγνώστες σας.)
  • Από τη σελίδα σας πλέον θα μπορείτε να μπαίνετε στον editor και να γράφετε από εκεί τις αναρτήσεις σας.

Έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε μια σελίδα που θα ακούγετε η φωνή σας μέσω των αναρτήσεών σας. Το πώς θα προσελκύσετε αναγνώστες θα το πούμε σε κάποια άλλη ανάρτηση, αν και αυτό είναι πλέον στο χέρι σας.

0 σχόλια:

Post a Comment

 
back to top